Comunicat de presă privind începerea proiectului: „INVESTIȚII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITĂȚII DUPĂ PANDEMIA DE COVID-19 LA INFRASTRUCTURA NACON SRL”

INFRASTRUCTURA NACON SRL cu sediul în Municipiul Oradea, Strada OŢELARILOR, Nr. 4, Ap. 8, Judet Bihor, cod de identificare fiscală RO32845194, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J5/327/2014, derulează începând cu data 12.12.2022 proiectul intitulat: ”INVESTITII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITATII DUPA PANDEMIA DE COVID-19 LA INFRASTRUCTURA NACON” (cod RUE: 772 cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, nr. 86/POC/411/AS din data de 12.12.2022.      

Valoarea totală a Contractului de Finantare este de 2.880.363,66 lei, din care asistența financiară nerambursabilă primită prin Programul Operațional Competitivitate este de 1.745.109,12 lei, echivalentă cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ameliorarea efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale, pregătirea societății pentru a realiza o activitate economica ce se califica drept activitate care contribuie în mod substanțial la atenuarea schimbărilor climatice.

Obiectivele specifice:

1. Realizarea de investiții care permit o contribuție semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu

2. Realizare de investiții care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu;

3. Redresarea activității societății prin creșterea productivității (cifra de afaceri / nr. mediu de angajați) cu cel puțin 15% în anul 3 de sustenabilitate față de anul 2020

Rezultatele estimate:

1. Achizitia a doua Centrale mobile generare-stocare curent electric 10kWh - 23kWh. Centrala propusa care utilizează EXCLUSIV energie regenerabilă sunt menite să reducă consumul de energie cu cel puţin 30% faţă de situaţia existentă, atât la locaţia de implementare proiect, facilitand energia electrica necesara operatiunilor de pregatire a lucrarilor de pregatire a terenului pe diferite santiere de lucru cât şi pe şantierele în lucru. Operatiunilie de pregatire a terenului, operatiuni consumatoare de energie electrică, care se executa la punctul de lucru sunt: intretinerea utilajelor folosind scule de mana alimentate cu energie electrica cat si pe santierele in lucru efectiv in fluxul tehnologic, inlocuid astfel generatoarele electrice consumatoare de carburanti si poluatori fonici., deci fara consumuri de combustibil si fara emisii de gaze cu efect de sera (reducere de 100% in ce priveste acest utilaj)

2. Achiziția de utilaje care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu – se propune achiziția de utilaje noi care respecta cele mai noi standarde în ce privește norma de poluare, încorporează tehnologii de reducere a consumului de combustibil si de reducere a emisiilor de noxe;

3. Creșterea productivității societății (cifra de afaceri / nr. mediu de angajați) cu cel puțin 15% în anul 3 de sustenabilitate față de anul 2020.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive.

Date de contact beneficiar:

Persoana de contact: NAGHI CALIN-DORU

Adresa email: naghi_calin2003@yahoo.com

Telefon: 0740190536

INFRASTRUCTURA NACON SRL

(advertorial)