Comunicat de presă

Martie 2024

Finalizare proiect: CENTRU MULTIFUNCȚIONAL RECREATIV MARGHITA

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: ”Centru Multifuncțional Recreativ Marghita", Cod SMIS 125904. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Obiectivele specifice care vor duce la atingerea obiectivului general sunt:

- Construirea și dotarea unui Centru Multifunctional Recreativ care va conduce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Marghita, în suprafață utilă totală de 2.823,45 mp și cu o capacitate de 350 de persoane;

- Amenajarea unei parcări aferente Centrului Multifuncțional Recreativ Marghita cu o capacitate de 50 de locuri.

- Construirea unui drum de legătură între Centru Multifuncțional Recreativ Marghita și strada I.C.Brătianu.

Rezultatele proiectului sunt:

1. Clădiri cu funcții recreative (Centru multifuncțional recreativ) construite și dotate (număr) - Centrul Multifuncțional Recreativ Marghita -în construcție - stadiu lucrari 53%

2. Alte facilități construite (număr), după caz: - parcare de mici dimensiuni - stadiu lucrari 61%

Impactul investiției este revitalizarea recreativă și socială a municipiului Marghita și pentru îmbunătățirea calității vieții populației locale. Construirea Centrului Recreativ Marghita va duce la diversificarea posibilităților de petrecere a timpului liber și implicit la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Valoarea totală a proiectului este de 23.200.000,00 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 22.960.210,13 lei din care:
19.516.178,63 lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (85 %),
2.984.827,30 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național (13 %),
- 459.204,20 lei cofinanțare de la UAT Municipiul Marghita (2 %)

Valoarea totală neeligibilă este de 239.789,87 Iei.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de locuitorii municipiul Marghita și împrejurimi.

Perioada de implementare a proiectului este de 57 luni, respectiv între 23.07.2018 și 31.03.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!