Comunicat de presă

29.12.2023

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului POC 4.1.1. ”Investiții în activități productive pentru consolidarea poziției pe piață a VELCARN SRL”

Societatea VELCARN SRL, CUI  27429803, înregistrată sub numărul  J05/1193/2010 la Registrul Comerțului, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectul cu titlul ” Investiții în activități productive pentru consolidarea poziției pe piață a VELCARN SRL”, Cod SMIS 160021, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 4 - Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Prioritatea de investiții: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și  consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei", Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive.

Proiectul s-a derulat de la data de 04.02.2023, data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și până la data de 31.12.2023.

Valoarea proiectului a fost 3.901.618,65  lei, din care finanțare nerambursabilă în sumă maximă de 2.414.602,03  lei, echivalentă cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului in reprezintă achiziția de mijloace de transport auto prin creșterea parcului auto al societății pentru livrarea la timp a mărfurilor. Obiectivul proiectului este in concordanta cu obiectivul schemei de finanțare, care reprezintă refacerea capacitații de reziliența a IMM-urilor - microîntreprinderilor, întreprinderilor mici si întreprinderilor mijlocii, prin acordarea de sprijin din fonduri externe nerambursabile pentru realizarea de investirii, în domeniul curent de activitate sau într-un domeniu diferit de activitate (se înțelege orice alta activitate aferenta unui cod CAEN autorizat la data de 31 decembrie 2019), necesare capacitaților de producție/ de prestare servicii, pentru realizarea de investirii în retehnologizare.

Prin proiect se va realiza achiziția de mijloace de transport eficiente pentru a face față crizei cauzate de COVID.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. 1. Eficientizarea activității societalii prin achiziția a 2 autoutilitare electrice pentru transport marfa, pana la sfârșitul perioadei de implementare a proiectului.

2. Retehnologizarea societalii prin achiziționarea a 2 autoșasiuri cu frig inclus de - 26 to

3. Retehnologizarea societalii prin achiziționarea si utilizarea de echipamente specifice activităților referitoare la transport marfa, - AUTOSASIU cu frig inclus- 18 to care utilizează tehnologii noi.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele: 

Achiziția a 2 autoutilitare electrice până la finalul perioadei de implementare.

Achiziționarea a 2 echipamente de transport marfa ( autoșasiuri) de ultima generație cu un consum cu 30% mai mic decât echipamentele actuale până la finalul perioadei de implementare.

Achiziționarea de mijloace de transport moderne - AUTOSASIU cu frig inclus- 18

to pentru prestarea serviciilor de transport până la finalul perioadei de implementare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Date de Contact:

Persoană de contact:   TANC LIA FLOAREA
VELCARN SRL
anerolfresh1@yahoo.com
0758072210

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!