Comunicat de presă

Data: 29.12.2023

Finalizarea proiectului

Extinderea capacității de producție din cadrul societății TECOR INDUSTRIES SRL prin construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Mun. Oradea, jud. Bihor

Societatea TECOR INDUSTRIES S.R.L., în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea activităților eligibile din cadrul proiectului “Extinderea capacității de producție din cadrul societății TECOR INDUSTRIES SRL prin construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Mun. Oradea, jud. Bihor”, cod SMIS 114703, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2: “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 10.180.575,44 lei, din care valoarea FEDR este de 3.666.700,97 lei.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de modernizarea societății, în vederea creșterii productivității și a capacității de a răspunde cerințelor crescute de competitivitate pe piața unică europeană, în acord cu principiile unei dezvoltări durabile, ca urmare a dezvoltării capacității de producție prin dotarea cu utilaje care utilizează tehnologii moderne.

Obiectivele specifice ale proiectului:

OS1 Extinderea capacității de producție prin construirea unei hale de producție noi și prin achiziția de echipamente necesare diversificării produselor fabricate.

OS2 Aplicarea măsurilor de îmbunătățire a calității mediului și a creșterii eficienței energetice.

OS3 Asigurarea egalității de șanse și tratament și crearea a 3 locuri de muncă și menținerea acestora pe întreaga perioadă de monitorizare a proiectului.

Rezultatele proiectului:

R1: Achiziționarea utilajelor noi: Mașina de frezat orizontală de tip CNC-1, Motostivuitor-1, Pachet poduri rulante-1, Sistem de măsurat în coordonate-1, Stații proiectare hardware, Plotter A0-1, Laptopuri-3.

R2: Menținerea locurilor de muncă actuale, în număr mediu de 21 angajați, și creșterea numărului mediu de angajați cu 3 locuri de muncă nou create.

R3: Creșterea cifrei de afaceri a întreprinderii cu minimum 50% într-un interval de 3 ani de la finalizarea investiției propuse prin proiect, prin creșterea volumului vânzărilor datorat creșterii cotei de piață.

Impactul proiectului: crearea de locuri de muncă (3 locuri) din care cel puțin 2 din noii salariați va proveni în special din grupuri țintă considerate grupuri dezavantajate.

Durata de implementare a proiectului 92 luni (01.05.2017 - 31.12.2024) proiect încadrat ca nefinalizat conform Instrucțiunii nr. 207/31.10.2023.

Informații suplimentare se pot obține la: ȚELEA Darius Ionel  – Reprezentant legal proiect, Telefon: 0724.559.495, E-mail: darius@tecor.ro/ conta@tecor.ro

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!