Primul obiectiv al echipei noastre din acest an a fost organizarea unui retreat pentru părinții adolescenților care fac parte din comunitatea Open Tribe. Acesta a avut loc în perioada 2-4 februarie în Predeal, într-o locație deosebit de primitoare.

Retreat-ul a reprezentat o oază de reflecție și regăsire a echilibrului interior al participanților. A fost un moment din viața lor în care și-au acordat dreptul de a se retrage din rutina zilnică, de a contempla și de a se reconecta cu sinele, bucurându-se de frumusețea vieții. Participanții au trecut printr-un proces de autocunoaștere și evoluție personală profundă.

Părinții au înțeles rolul și rostul creării unui mediu de securitate pentru familia lor, unde tânărul își poate dezvolta stima și încrederea de sine. Comunitatea oferă un loc unde fiecare membru poate crește și se poate dezvolta în moduri pe care nu le-ar putea face singur.

Această creștere de comunitate reprezintă pentru echipa Open Tribe un proces incitant și valoros. Primul pas a început cu stabilirea unor obiective și a unei viziuni în vederea obținerii succesului. În această comunitate tinerii au ocazia trăirii, înțelegerii și demarării activităților de voluntariat. Ei au posibilitatea de a interacționa și de a socializa cu acei tineri care au valori similare, prin vizionarea unor filme, piese de teatru, dezbateri, activități creative, tabere cu diverse tematici. 

Tot în această lună am avut deosebita plăcere să celebrăm, într-un cadru familial restrâns, încheierea unui nou nivel în dezvoltarea emoțională a tinerilor, cu o dorință de continuitate a acestui proces într-un procent de 87%. Tinerii care au absolvit acest ciclu au obținut adeverințe atât pentru parcurgerea cursului, cât și pentru participarea la voluntariat în luna decembrie, adeverințe ce le vor oferi oportunitatea de accesare a unor facultăți în străinătate.

Împreună suntem mai puternici! Fiecare dintre noi aduce unicitate și valoare în această comunitate. Să ne sprijinim reciproc, să ne încurajăm, să creștem și să ne dezvoltăm împreună. Prin unitate și colaborare, putem depăși orice obstacol și putem crea un viitor mai luminos pentru noi toți.

Ne dorim să fim sursă de inspirație și susținere pentru cât mai multe familii din România!

Echipa Open Tribe

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!