O inedită expoziţie de fotografie va fi deschisă, vineri, la Muzeul Cetăţii Oradea. Vor fi expuse o serie de poze făcute de elevii Şcolii Creştine Private din Cartierul Romilor Tinca, care şi-au fotografiat familiile, casele şi vecinii.

În lunile ianuarie-aprilie, profesorii şi elevii şcolii au fost învăţaţi de fotograful Remus Toderici cum să facă fotografii, în cadrul proiectului "Asumarea identităţii etnice prin fotografie", menit să contribuie la creşterea stimei de sine a copiilor din comunitatea Tinca. Elevii au făcut mii de imagini în comunitatea proprie, surprinzând oameni, activităţi ori situaţii diverse şi, alături de profesori, le-au selectat pe cele mai bune, pentru a le expune.

"Plusvaloarea proiectului a fost interesul manifestat de specialişti şi pasionaţi din domeniul fotografiei, care s-au implicat intens în toate activităţile de realizare a fotografiilor: instruire cadre didactice, instruire elevi, realizarea de fotografii în teren, selecţia fotografiilor, editarea acestora, pregătirea expoziţiei, organizarea şi derularea activităţilor de promovare. În acest sens, apreciem implicarea tuturor voluntarilor şi în mod expres implicarea fotografului profesionist Remus Toderici", se arată într-un comunicat transmis de Şcoala Pro Roma.

Expoziţia cuprinde un număr de 50 de lucrări, din care 38 sunt lucrările copiilor, 10 sunt lucrările fotografului Remus Toderici şi două ale fotografului amator şi voluntar Mădălina Frese.

Vernisajul nu a fost programat întâmplător pentru vineri, data de 20 aprilie fiind una semnificativă în calendarul rom: este Ziua Nesegregării şi Nediscriminării în Învăţământ. Doritorii sunt aşteptaţi la Muzeul Cetăţii de la ora 14.