În această lună, CONAF (Confederația pentru Antreprenoriat Feminin din România) lansează la nivel național un nou proiect intitulat „Maraton de Educație Antreprenorială”, parte a „Pactului pentru Educație” semnat cu Ministerul Învățământului. Această inițiativă este dedicată promovării educației antreprenoriale în rândul elevilor de liceu.

În județul Bihor, acest proiect este organizat de trei antreprenoare care doresc și cred într-o schimbare a tinerilor din țara noastră. Este vorba de președinta CONAF Bihor, Elizabeth Balla, psiholog clinician, vicepreședintele dr. Flori Bicăzan, coach și specialist în programare neurolingvistică (NLP), și Emese Balog, psiholog și trainer. Pe lângă board-ul activ al CONAF, ele sunt de asemenea fondatoarele Open Tribe, Academia de Business și Leadership din Oradea, contribuind zi de zi la dezvoltarea armonioasă a tinerilor și familiilor din România, atât prin cursuri dedicate tinerilor, cât și consilieri destinate părinților responsabili. 

Dată fiind această congruență între misiunea lor zilnică în cadrul Academiei Open Tribe și valoarea adăugată de CONAF tinerilor prin intermediul acestei inițiative, cele trei antreprenoare sunt cât se poate de potrivite pentru acest rol, care nu face altceva decât să sublinieze interesul, ambiția și determinarea de a le oferi tinerilor un viitor cu cât mai multe oportunități de dezvoltare.

Scopul acestor întâlniri este acela de a le arăta tinerilor că este posibil să devii un antreprenor de succes. În acest sens, trei antreprenori din domenii diferite de activitate își prezintă poveștile de succes în fața elevilor. Întâlnirile au loc în mai multe școli din județul Bihor, precum colegiile naționale „Emanuil Gojdu”, „Mihai Eminescu” și „Onisifor Ghibu” din Oradea, respectiv „Samuil Vulcan” și „Octavian Goga” din Beiuș și Marghita. Participarea tinerilor constă în a concepe idei originale de business în cadrul unor planuri de afaceri care vor fi jurizate în luna mai la Teatrul „Regina Maria” din Oradea, iar mai apoi, în luna iunie, în București, unde cea mai bună idee de afacere va fi răsplătită cu o bursă de merit din partea Microsoft.

Credem cu tărie că acest nou proiect organizat de CONAF Bihor reprezintă un real deschizător de orizonturi atunci când vine vorba de viitorul și succesul tinerilor de mâine. Open Tribe stă la baza creării unui astfel de mediu de dezvoltare și de lansare de oportunități pentru tinerii din România, așa cum ne-a obișnuit deja activitatea Academiei.

Dr. Réka Balog - profesor, trainer și editor Open Tribe

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!