Conform publicaţiei villagevoice.com, reprezentanţii companiei la care a lucrat Debrahlee Lorenzana au declarat că bărbaţii cu care femeia lucra erau "prea distraşi" de felul în care aceasta arăta.

Înainte de a fi concediată, americanca a purtat o discuţie cu o colegă de la departamentul de resurse umane. Aceasta i-a dat o listă cu obiectele de vestimentaţie pe care NU avea voie să le poarte la birou: costume mulate pe corp, fuste-pix şi pulovere pe gât.

În plus, femeii i s-a interzis să poate pantofi cu tocuri înalte pentru că îi pun în valoare corpul, "lucru care îi deranjează pe colegii ei de sex masculin". "Nu îmi venea să cred ce aud", afirmă Lorenzana. "Clienţii mei nu erau deloc deranjaţi de vestimentaţia mea", a adăugat femeia.

Acesta nu este primul proces de discriminare sexuală care vizează compania Citigroup. La începutul acestui an, o altă angajată a dat în judecată firma pe motiv că a fost retrogradată după ce a devenit mamă.

De altfel, numărul de femei angajate în domeniul financiar în SUA a scăzut cu 4,7%, la 3,8 milioane, în timp ce scăderea în rândul angajaţilor de sex masculin nu a fost atât de pronunţată.