Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care se va aplica articolul 10 al Legii 329/2009, privind concediul neplătit în sectorul bugetar.

"Senatul Universităţii din Oradea a decis ca cele patru zile neplătite din noiembrie, patru din decembrie, să fie luate astfel încât să nu perturbe activitatea didactică şi administrativă", a declarat Antal.

Acesta a spus că rămâne la latitudinea fiecărei catedre şi fiecărui departament din cadrul Universităţii din Oradea să stabilească exact zilele. "Profesorii vor fi liberi în zilele în care nu au cursuri, seminarii, laboratoare, iar personalul TESA va merge pe rând acasă", a explicat rectorul.

De asemenea, Antal a anunţat că Senatul a decis ca ziua de luni, 30 noiembrie, să fie considerată liberă în cadrul Universităţii şi să fie recuperată integral sâmbătă, 5 decembrie. "Aşa va fi un weekend prelungit, marţi fiind 1 decembrie", a precizat Antal.

Universitatea din Oradea are aproximativ 2.100 de angajaţi, din care circa 1.300 sunt cadre didactice titulare, 600 sunt angajaţii TESA, iar 200 sunt cadrele didactice asociate.