Pentru a ajuta o fetiţă în vârstă de doar un an şi jumătate din Oradea, grav bolnavă, să fie tratată în străinătate, Asociaţia Italini în Bihor și Episcopia Greco-Catolică din Oradea organizează, în 26 noiembrie, un concert caritabil, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Sunt invitaţi mai mulţi soliști italieni şi cântăreaţa Paula Seling.

"Muzică pentru viaţă"

Evenimentul intitulat "Muzică pentru viaţă" se află la cea de-a doua ediţie, prima fiind organizată în vara anului trecut, şi are ca scop strângerea de fonduri pentru tratarea copiilor cu afecţiuni grave din judeţul Bihor la spitalele specializate din străinătate.

"Până acum, în urma parteneriatului dintre ONG-ul nostru şi Episcopia Greco-Catolică am reuşit să ajutăm patru copii bolnavi de aici printr-un parteneriat cu spitalul «Burlo Garofolo» din Trieste, specializat în maladii rare şi leucemie. Acolo vrem să ajungă şi fetiţa de un an şi jumătate din Oradea care suferă de cancer pulmonar şi leucemie", a detaliat miercuri preşedintele Asociației, Antonio Sargenti (foto stânga jos), în cadrul unei conferinţe de presă.

Spitalul din Italia a fost informat cu privire la starea micuţei orădence, a precizat acesta, iar tratamentul ei ar costa peste 25.000 de euro.

La rândul său, episcopul episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, (foto dereapta jos) a explicat cât de importantă este colaborarea dintre biserică, ONG, spitalele din oraş şi cel din Trieste.

"Având o vârstă atât de fragedă, copilul are nevoie de o intervenţie rapidă. De aceea mă bucur că avem acest parteneriat. În acest fel micuţii bolnavi de aici ajung mult mai repede la spitale specializate din Europa", a spus Preasfinţitul.

Arii din opere celebre

Pentru a aduna aceşti bani, organizatorii invită publicul la concertul caritabil din 26 noiembrie, de la ora 20, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Au fost invitaţi să cânte tenorul Piero Mazzocchetti, baritonul Placido Domingo Jr., tenorul Fabio Andreotti şi Paula Seling. Dirijor va fi maestrul Leonardo Quadrini, care participă deseori la emisiuni muzicale la postul de televiziune RAI.

Invitaţii italieni vor interpreta cântece napoletane şi arii din opere celebre, iar Paula Seling va încânta publicul cu piese cunoscute din repertoriul său.

Pe scenă vor urca şi Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea şi corul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea, cel din urmă fiind dirijat de Carmen Rus, managerul Filarmonicii orădene şi totodată lector la Departamentul de Muzică al Universității din Oradea.

Moderatoarea evenimentului va fi cunoscuta prezentatoare TV Mihaela Tatu, mutată în Oradea.

Biletele pentru concert s-au pus deja în vânzare, pe site-ul Blt.ro, iar preţurile lor variază între 100 şi 200 de lei, în funcţie de locul ales.

Participanţii la eveniment vor mai putea dona şi în urnele amplasate în interiorul sălii în timpul concertului.

La ediția de anul trecut, unde au fost invitaţi 10 tenori din tot atâtea ţări, au fost adunaţi peste 20.000 de euro, bani care au fost folosiţi pentru tratarea la spitalul din Trieste a unei alte fete bolnave de cancer din Oradea. Alți trei copii care au beneficiat de tratamente în străinătate prin acest parteneriat au fost sprijiniți prin alte evenimente caritabile și strângeri de fonduri organizate de Asociația Italiani în Bihor și de Episcopie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!