Asociaţia Profactum, Asociaţia "Ridică-te şi umblă!" şi Centrul Respiro organizează, duminică, la o biserică din Oradea, concertul caritabil "Mâini care Cântă". 

Evenimentul se va desfăşura la Biserica Adventistă "Maranatha" din Calea Clujului, la ora 15, unde mai mulţi instrumentişti vor interpreta lucrări de muzică clasică compuse de artişti precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach şi Richard Clayderman. De asemenea, în program este inclus şi un recital de colinde.

La finalul concertului, participanţii vor fi invitaţi să doneze orice sumă de bani pentru a ajuta asociaţiile menționate să achiziționeze o maşină adaptată pentru persoanele cu dizabilități care va fi folosită în regim gratuit în Bihor.

Potrivit organizatorilor concertului, în județ "trăiesc peste 20.000 de persoane cu probleme locomotorii, din care peste 7.000 persoane locuiesc în Oradea".

Şoferul viitorului autoturism va fi Cristian Roşu, preşedintele Asociaţiei "Ridică-te şi Umblă" - filiala Oradea, care va transporta gratuit bolnavii la farmacii, spitale, poliţie, gară, vizite medicale sau la asociaţii.

Pentru a achiziționa mașina, ar fi nevoie de circa 5.000 de euro, dar şi bani pentru salariul şoferului şi mentenanţa autoturismului.

Astfel de autovehicule adaptate au fost cumpărate în Bucureşti, şi în judeţele Buzău, Botoşani, Timişoara şi Arad, de filialele Asociaţiei "Ridică-te şi umblă!".