Organizatorii de spectacole par să nu fi învăţat nimic din tragedia din Clubul Colectiv, din Capitală, în urma căreia 64 de tineri au murit şi peste 180 au fost rănite la un concert.

Un concert al Carla's Dreams a fost oprit, vineri seară, într-un mall din Piatra Neamţ, după ce mai multor persoane li s-a făcut rău.

Situaţia a fost semnalată chiar de solistul trupei, care i-a invitat pe spectatori să iasă, în ordine. "Băieţi, ieşim, serios, noi nu mai cântăm. Nu se poate. Sincer, e prea cald. Condiţii de concert aici nu-s, nici pentru noi, nici pentru voi. Mai ales pentru voi şi mai ales că s-a încălzit. Nu se mai poate, noi am încercat, dar nu! Vă rog frumos, fără să vă împingeţi, hai să mergem spre ieşire! Vă rog frumos!", le-a spus solistul trupei din Chişinău celor din public.

Nouă persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, patru fiind duse la spital, cu probleme respiratorii din cauza numărului foarte mare de persoane înghesuite într-un spaţiu foarte mic, au afirmat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

"Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, plt. maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, citat de agenţia de ştiri Mediafax.

Şeful ISU a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.

Situaţia i-a revoltat pe cei implicaţi în proiectul Carla's Dreams, care au anunţat pe Facebook că depun plângere penală împotriva organizatorilor şi s-au oferit să le acorde asistenţă juridică tuturor spectatorilor.

"Am oprit concertul din Piatra Neamt. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care si-au pierdut cunstienta. (...) Acum depunem plangere la politie si lucram la sesizarile necesare. Asa concerte NU trebuie sa aiba loc niciodata! Ne cerem scuze de la toti care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda. Post fara poza. Si prima data Va rugam - SHARE! Sa raspunda! P.S. Sa raspunda", este apelul lansat de Carla's Dreams pe Facebook.