Corul Filarmonicii Oradea va susţine joi, de la ora 19.30, un concert în aer liber, în curtea Bazilicii Romano-Catolice, cu respectarea tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Corul, înfiinţat în 1997 şi format sub bagheta maestrului Avram Geoldeş, a fost preluat în 2006 de dirijorul Lászlóffy Zsolt, care a adus cu sine un suflu nou în viața ansamblului, venind cu tehnica dirijorală a unei școli muzicale cu tradiție.

Astfel, Lászlóffy Zsolt a îmbogățit repertoriul corului, acesta apărând periodic în concerte vocal-simfonice, a cappella, spectacole de operă, turnee internaționale şi poate aborda orice epocă stilistică sau gen muzical specific.

Orădenii au ocazia să se bucure de Corul Filarmonicii interpretând lucrări religioase celebre sub semnătura mai multor compozitori: Cantate Domino, de C. Monteverdi şi H. L. Hassler, Ave Maria de J. Arcadelt, T. L. De Victoria şi I. Stravinski, Laudi alla Vergine Maria din Quattro pezzi sacri şi Ave Maria din Quattro pezzi sacri, de G. Verdi, Sicut cervus de G. P. da Palestrina, Bogoroditse Devo de S. Rahmaninov, Give me Jesus de L. L. Fleming, O, rise and shine de D. P. Moore, My Lord, what a morning de H. T. Burleigh.

În caz de vreme nefavorabilă concertul va fi reprogramat pentru vineri, 24 iulie, de la aceeaşi oră.