Melomanii orădeni sunt invitaţi, joi seară, de la ora 19, la un concert cu piese în primă audiţie la Filarmonica de Stat Oradea. Programul concertului cuprinde "Preludiu la unison" şi "Menuet lent" din Suita nr. 1 pentru orchestră scrisă de George Enescu.

De asemenea, publicul va putea asculta şi două piese în premieră pentru Oradea. Este vorba despre Concert-Rapsodie pentru violă şi ochestră, semnat de cehul Bohuslav Martinu. Solistul acestei părţi a concertului va fi Máté Gyözö, din Ungaria, invitat principal al Orchestrei Kanazawa (Japonia) şi membru al orchestrei Solistes Européens de Luxembourg.

Cea de-a treia parte a concertului de joi va cuprinde tot fragmente în primă audiţie. Este vorba despre Suitele nr. 1 şi nr. 2 pentru orchestră şi jazz, semnate de Dmitri Şostakovici.

"Încercăm să aducem mereu lucruri noi în faţa publicului nostru. De această dată am reuşit să procur partiturile pentru aceste două suite deosebite", a declarat dirijorul Romeo Rîmbu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Următorul concert de la Filarmonica de Stat este programat pe 10 aprilie, tot de la ora 19. Atunci, melomanii vor asista la un Festival Ceaikovski al cărui invitat special va fi dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi.