Din multitudinea de evenimente dedicate special de ziua lor, micuții pot alege să-și petreacă după-masa de 1 Iunie într-un alt mod: la Filarmonică. Copiii, însoțiți de părinți, sunt invitați, de la ora 17, la un concert cu muzică simfonică din desene animate, când, pentru câteva zeci de minute, vor putea păși în mai multe lumi, de la cea a jucăriilor vorbitoare, a mărilor învolburate cu corăbii de pirați sau a covoarelor zburătoare și lămpi fermecate, până în cea a regatului din Frozen sau chiar în epoca de piatră.

Ansamblul de suflători și dirijorul Lorenzo Moroni au pregătit melodii renumite, pe care micuții le pot recunoaște ușor din filmele și desenele lor preferate. Programul este unul atractiv și cuprinde: Ballard McDonald: Parade of Wooden Soldiers, Pharrel Williams: Happy from Despicable Me 2, John Moss: Cars, Paul Murtha: Let it Go from Frozen, Hans Curtin: The Flinstones, John Cale: Shrek, Michael Giacchino: Up, Leroy Anderson: The Typewriter, Paul Jennings: Aladdin, Randy Newman: Toy Story și Klaus Badelt: Pirates of Caribbean.

Ritmurile de marș ale piesei Parade of Wooden Soldiers, din 1897, vor deschide concertul dedicat copiilor, apoi va urma mult mai recenta piesă Happy, compusă și interpretată de către Pharrell Williams pentru filmul Despicable Me 2. Vor intra în scenă mașinuțele din filmul Cars, urmate de personajele de iarnă din Frozen. „Desenele animate The Flinstones nu datează chiar din epoca de piatră, dar cu siguranță sunt desenele multor generații de copii. Așadar nu doar copiii, dar și părinții și bunicii se pot bucura de un cântec ce le va aminti de copilărie”, precizează organizatorii.

Pentru a ilustra lumea personajelor verzi, copiii vor audia coloana sonoră din Shrek, apoi cea a filmului Up, care a câștigat chiar două trofee Grammy. Piesa The typewriter este o lucrare scurtă care redă sunetele unui dactilograf cu ajutorul unui instrument de percuție. Din concert nu vor lipsi renumitele melodii din Alladin, Toy Story și Pirații din Caraibe, care vor și încheia după-masa de 1 Iunie de la Filarmonică.

Biletele pentru acest eveniment au prețul unic de 10 lei și se pot achiziționa la casa de bilete a Filarmonicii și online la https://filarmonicaoradea.ro/events/muzica-din-desene-animate/.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!