Oradea se numără printre orașele cuprinse în turneul național „Romainian Young Virtuosos”.

Muzeul Țării Crișurilor este gazda acestui concert, miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 19, care va aduce în prim plan muzicieni tineri din România, cu o carieră internațională: Rodica Vică - soprană, Martiniana Antonie - mezzosoprană, Ștefan Cazacu - violoncelist și Diana Ionescu - pian.

Repertoriul va fi unul eclectic, cuprinzând lucrările de tinerețe ale compozitorilor români George Enescu, George Stephănescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino și Paul Constantinescu, piese prezentate în aranjamente noi pentru două voci, violoncel și pian.

De asemenea, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici a creat Ciclul de trei lieduri pe versuri de Noemi Marin pentru voce, pian și violoncel, ciclu ce va fi prezentat în premieră națională în cadrul turneului.

Acesta este al patrulea concert din cadrul turneului și este organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte, Seat România și Forumul Cultural Austriac din București.

Participarea la eveniment este liberă, în limita a 150 de locurilor disponibile. Biletele gratuite pot fi ridicate de la casieria muzeului, începând cu data de 1 octombrie, în intervalul orar 10-18.

„Romanian Young Virtuosos este un proiect menit să prezinte atât publicului larg lucrări românești mai puțin cântate sau chiar necunoscute, dar mai ales să încurajeze tinerii muzicienii români, la început de drum, să-și continue formarea, având ca exemplu perioada de tinerețe a compozitorilor români ai secolului XX și XXI”, au transmis organizatorii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!