Filarmonica de Stat vă invită să intrați în atmosfera de sărbătoare, cu liniște și speranță, printr-un concert de colinde de excepție, în dublă reprezentație, miercuri și joi, de la ora 19, în sala Enescu Bartok.

Invitații sunt dintre cei de seamă, așa cum îi stă bine unui program special de Crăciun. Astfel, pe scenă vor urca, alături de Corul de copii de la Liceul Greco-catolic, soliștii Diana Țugui – soprană, Cristian Mogoșan – tenor, Florin Estefan – bariton, acompaniați de Corul și Orchestra Filarmonicii. Concertul va fi condus de trei dirijori: Adrian Morar, Lászlóffy Zsolt și Nicoleta Țâmpu.

Corul Liceului Greco-Catolic din Oradea are tradiție în peisajul muzical bihorean, având în componența sa elevi de gimnaziu și liceu. Formația participat la diverse concursuri, festivaluri și concerte, cum ar fi cantata „Carmina Burana” de Carl Orff sau Festivalul European Music Open într-un concert alături de Alexandru Badea și Simona Strungaru Symphonics.

Corul Liceului Greco-Catolic face parte din Programul Național Cantus Mundi, prin intermediul căruia a cântat alături de Corul Național de Camera „Madrigal – Marin Constantin ” și de violonistul Alexandru Tomescu.

Dirijoarea corului de copii, Nicoleta Emilia Țâmpu, este absolventă a Facultății de Muzică a Universității din Oradea și fost artist liric în Corul Filarmonicii orădene.

Adrian Morar este o prezență activă pe scenele lirice din țară, recunoscut de critica de specialitate ca un dirijor ce se evidențiază prin profesionalism și nivel artistic ridicat. A fost dirijor la Operele Naționale din Cluj și București și colaborează cu orchestre din întreaga țară.

Dirijorul corului Filarmonicii, Lászlóffy Zsolt, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și a adus un suflu nou în viața ansamblului, începând cu anul 2006, venind cu tehnica dirijorală a unei școli muzicale cu tradiție.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea, iar abonamentele sunt valabile pentru concertul de joi. Accesul în sala de concerte se face în limita a 50% din capacitate și este permis cu certificat verde.