Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea va găzdui, duminică, de la ora 19, concertul de muzică sacră, „Bucură-te, cea plină de har!”. Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri și este susținut de susținut de Corul „Buna Vestire - Francisc Hubic”, al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, dirijat de lect. univ. dr. Radu-Ioan Mureşan.

„Concertul de muzică sacră cuprinde un repertoriu din literatura muzicală internațională și națională, alcătuit din 12 piese mariane, și dorește să marcheze împreună cu publicul orădean sărbătoarea onomasticii acestui cor. Vor fi interpretate piese în limba română, opere ale unor cunoscuți compozitori greco-catolici, ca de exemplu Francisc Hubic și Valentin Timaru, precum și piese specifice tradiției muzicale occidentale, alături de alte surprize”, transmite biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice Oradea.

Corul „Buna Vestire - Francisc Hubic” este format din iubitori ai muzicii și ai Bisericii, provenind din diferite domenii profesionale, unii dintre ei absolvenți ai Facultății de Teologie Greco-Catolică a Universității Babeș-Bolyai, departamentul Oradea.

„Muzica, limbajul frumosului, este „unealta”, posibilitatea survenirii adevărului în imanența noastră, în raza obișnuitului nostru, este modul imediat de a ne cuceri inimile, de a ne sensibiliza urechea pentru a auzi glasul chemării frumosului”, a spus maestrul Radu Mureșan.

Intrarea la concertul de muzică „Bucură-te, cea plină de har!”, de duminică seara, este liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!