În așteptarea Sărbătorii Învierii, Catedrala Greco-Catolică „Sf. Nicolae” din centrul Oradiei găzduiește un concert de pricesne, în cadrul proiectului „Lumină din lumină”, de Sâmbăta Floriilor, în data de 27 aprilie, începând cu ora 19.

Printre interpreți se numără Elena Buda, Corul „Anima Nostra” al Liceului „Don Orione”, Antonela Ferche-Buțiu, Năstăcuța Iuga și Alexandru Pugna.

„Cu o zi înainte de sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) din acest an, sunteți invitați să vă pregătiți sufletește pentru a lăsa Lumina să intre în viața dumneavoastră, a fiecăruia, prin cântec de pricesne”, transmit comunicatorii Episcopiei greco-catolice.

Acest eveniment face parte din proiectul „Lumină din lumină”, ce cuprinde o serie de zeci de concerte susținute în Oradea și în întreg județul Bihor pe parcursul Postului Mare, prin care „se dorește să fie pusă în scenă valoarea pricesnei drept creație religioasă populară românească și totodată cântare specifică Sfintei Liturghii bizantine”, după cum subliniază Liviu Buțiu, managerul Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bihor, în colaborare cu Centrul de Cultură al Județului Bihor, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Inspectoratul Județean Bihor și Liceul „Don Orione” din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!