Teatrul Regina Maria organizează, duminică, premiera spectacolului "In Memoriam Elisabeta Pavel" (1921-1972), pus în scenă de Ansamblul Folcloric Profesionist Crişana.

Spectacolul este organizat la împlinirea a 40 de ani de la moartea interpretei bihorene care s-a făcut remarcată la Bucureşti, în anii 50, şi a înregistrat la Radiodifuziunea Română, dar şi în colaborare cu orchestre celebre, printre care şi "Barbu Lăutaru", melodii precum "Tragănă, nană, tragănă", "Bună dimineaţa nană", "Mărs-o badea la Tinca", "Adă, Doamne trenu-n gară", dar şi cântece de joc precum "Joc pe picior din Cărănzel", "Luncan din Şuncuiuş", "Polca bătrânească" ori "Joc din Vaşcău".

"Elisabeta Pavel, reprezentantă de mare valoare a cântecului bihorean, cea care a făcut cunoscut pentru prima dată cântecul de căpătâi al trăgănatelor bihorene "Trăgană nană trăgană" merită toată preţuirea noastră", se arată într-un comunicat al Teatrului Regina Maria.

Spectacolul va cuprinde cântece, dansuri şi obiceiuri de primăvară din Bihor, dar şi un moment special în care soliştii Ansamblului Crişana vor interpreta cântece din repertoriul Elisabetei Pavel.

În spectacol vor apărea: Simona Costin, Otilia Haragoş Seghedi, Petrică Popa, Florin Bontu, Felicia Costin, Viorica Bradea, Cornelia Covaciu, Luminţa Tomuţa, Voichiţa Mihoc, Leontin Ciucur, Stângaciu şi Cornel Borza. Invitaţii premierei sunt Florica Zaha şi Traian Jurchela, iar dirijor va fi Liviu Buţiu.

Spectacolul va începe de la ora 19. Preţul unui bilet este de 20 de lei în sală şi loji şi de 10 lei la balcon. Doritorii îşi pot cumpăra bilete de la agenţia teatrului sau de pe site-ul biletmaster.ro.

Elisabeta Pavel s-a născut în 1921 în satul Girişu Negru din Bihor, dar în tinereţe s-a mutat la Bucureşti pentru a lucra ca menajeră la casele unor oameni înstrăriţi. La petrecerile bihorenilor din Capitală a fost remarcată datorită vocii sale, ajunând să înregistreze melodii tradiţionale din zona ei natală. În 1968 s-a întors în Oradea, unde a devenit solistă a Orchestrei Crişana.