Filarmonica de Stat îi aşteaptă pe orădeni la un nou concert susţinut în aer liber, joi, cu începere de la ora 19.30, în curtea Palatului Baroc din Oradea.

Programul serii cuprinde Simfonia nr. 34 în Mi bemol major de M. Haydn, Simfonia în la minor de C. D. von Dittersdorf, Valse triste, op. 44 de J. Sibelius, Introducere şi rondo capriccioso de Ch. C. Saint-Saëns şi Csárdás de V. Monti, a cărui orchestraţie este asigurată de Romeo Rîmbu, care şi dirijează întregul concert.

Solistul este fiul acestuia, violonistul Remus Rîmbu, student masterand la Conservatorul de Muzică din Amsterdam, la clasa profesorului Liviu Prunaru. A absolvit Conservatorul de Muzică din Viena, dar a studiat şi la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

Deşi a debutat pe scenă la doar 6 ani ca pianist, a ales ulterior vioara, de-a lungul timpului câştigând numeroase premii şi susţinând concerte în compania mai multor orchestre din ţară şi străinătate.

Decanul celebrei universităţi de muzică Juilliard din New York, prof. univ. dr. Stephen Clapp, a remarcat, în urma unei audiţii susţinute de Remus, că acesta "cântă cu pasiune şi excelenţă şi este unul dintre cei mai eficienţi comunicatori ai bucuriei muzicale".

Orădenii au deci ocazia să se bucure de interpretarea acestuia, evenimentul fiind dedicat în primul rând abonaţilor, iar după ocuparea locurilor de către aceştia, vor fi vândute bilete la preţul de 20 de lei pentru orice doritor.

Toţi participanţii trebuie să respecte regulile impuse de organizatori, să poarte mască, să le fie măsurată temperatura şi să păstreze distanţa. În caz de vreme nefavorabilă, concertul va fi amânat pentru vineri, de la aceeaşi oră.