Dirijorul elveţian Simon Camartin şi violonista clujeancă Dorina Mangra sunt invitaţii Filarmonicii din Oradea în concertul de joi seară de la ora 19. Cei doi au mai fost prezenţi pe scena orădeană, Dorina Mangra fiind chiar solista Filarmonicii în perioada 1987-1992.

"Povestea mea cu Oradea este una lungă. Aici mi-am început cariera, după ce am fost repartizată de la liceu, şi apoi am plecat în Bucureşti, dar m-am întors în 1987 la Oradea. Tot aici am avut şi primul meu spectacol, în care am cântat Concertul numărul 5 de Mozart", a declarat Dorina Mangra, într-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat miercuri la Filarmonică.

Spectacolul de joi seara va începe cu interpretarea, de către orchestra orădeană, a operei "Şase dansuri", de Antonio Derungs. "Dirijez această operă în premieră mondială. Compozitorul ei a luat muzica a şase dansuri folk tradiţionale şi le-a transformat într-o piesă", a declarat dirijorul orchestrei, Simon Camartin.

Concertul va continua cu intrarea pe scenă a solistei Dorina Mangra, care va interpreta, sub bagheta aceluiaşi dirijor, concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor de Mendelssohn-Bartholdy.

Seara se va încheia cu Simfonia a III-a de în Do major a compozitorului finlandez Jean Sibelius.

Biletele se găsesc la casieria Filarmonicii.