Melomanii sunt aşteptaţi, joi, la ora 19, la Filarmonica de Stat din Oradea, la un concert interesant, dirijat de Alexandru Ilie, invitat al gazdelor. De asemenea, solist invitat este violoncelistul Octavian Lup.

În program au fost incluse două lucrări ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, fiind vorba despre Simfonia nr. 23 în re major K. 181 şi Simfonia nr. 25 K. 183 în sol minor. De asemenea, publicul va audia Concertul pentru violoncel şi orchestră în si minor, op. 104 de Antonín Dvořák.

Dirijorul Alexandru Ilie s-a născut în Bucureşti, unde a absolvit Colegiul Naţional de Muzică şi Universitatea Naţională de Muzică. În prezent acesta este dirijor permanent şi conduce departamentul de Studii Muzicale al Operei Comice pentru Copii din Capitală, din luna februarie a anului 2017, iar din anul 2019 a preluat şi funcţia de dirijor permanent al Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian". Colaborează şi cu orchestre din întreaga ţară.

Violoncelistul invitat Octavian Lup îşi începe activitatea de muzcian la 7 ani, studiind violoncelul la Liceul de Muzică din Cluj-Napoca. În 2010 obţine materatul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi îşi continuă studiile la Conservatorul Naţional Superior din Paris şi la renumita Kronberg Academy din Germania.

Lup este membru al cvartetului de violoncele Cellisimo alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi de Răzvan Suma. De asemenea, este prim violoncelist al orchestrei Camerata Regală, membru al Orchestrei Române de Tineret şi al Orchestrei Simfonice a României. A susţinut recitaluri şi concerte atât în România, cât şi în ţări precum Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveţia, Austria, Franţa, Olanda, Germania sau Portugalia. Din 2019 face parte din orchestra Operei Naţionale din Bucureşti, în paralel desfăşurând şi o bogată activitate solistică şi pedagogică.

Organizatorii transmit că evenimentul se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

Biletele pot fi achiziţionate de la sediul Filarmonicii din strada Moscovei nr. 5. Pentru cei care doresc, Filarmonica pune la dispoziţie un abonament de 10 spectacole, preţul unui fiind de 180 de lei, alabil între 1 octombrie şi 17 decembrie.