Melomanii orădeni sunt invitaţi să audieze deja tradiţionalul concert simfonic al Filarmonicii de Stat Oradea, tot joi, de la ora 19, dar de data aceasta în confortul căminului, şi nu în Sala Enescu-Bartok.

Evenimentul va fi transmis online, pe pagina de Facebook a instituţiei, ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de Covid şi a adoptării Hotărârii nr. 41/26.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, conform căreia accesul publicului la concertele programate în spaţiu închis este interzis.

Medalionul Beethoven, ce cuprinde lucrările Egmont – Uvertura şi Concert pentru vioară şi orchestră  în Re major, op. 61, marchează 250 de ani de la naşterea compozitorului.

Alături de orchestra simfonică, vor urca pe scenă artişti renumiţi. Violonist de rang internaţional, cu un ton cald şi sensibil, Gabriel Croitoru cântă pe o vioară Guarnieri, creată în 1730, supranumită şi "Catedrala", care i-a aparţinut compozitorului George Enescu.

Constantin Grigore este dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală şi al Teatrului de Operetă şi Musical "Ion Dacian" din Bucureşti, iar din 2009 este invitat să susţină concerte la fiecare ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu.