Studenţii Departamentului de Muzică din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea vor susţine un concert pascal. Tinerii vor concerta din Biserica Romano-Catolică Baratok, iar orădenii îi vor putea asculta de acasă pe internet. Link-ul concertului va fi disponibil pe pagina de Facebook a Departamentului, începând cu ora 17.

Potrivit unui anunţ al Departamentului, solişti vocali vor fi Ioana Tipe, Melisa Hadade, Dariana Jurjuţ, Daria Borz, Darius Lascău, acompaniaţi la pian de Camelia Matei. Vor mai performa soliştii instrumentişti Szucs Ştefania (flaut), Semro Remus (pian), Radu Herţe şi Ioan Chiş, respectiv corul şi orchestra facultăţii. Dirijorii concertului vor fi lectorii Vladimir Agachi şi Carmen Rus.

Pe de altă parte, directorul departamentului, Ariadna Mircescu, a mai anunţat că joi au un invitat special: Daniel Magdal, prim tenor al Operei Naționale București, unul dintre cei mai cunoscuți artiști lirici români de peste hotare. "Activitatea are loc în cadrul unui proiect, ROSE, derulat pentru evitarea abandonului şcolar şi care cuprinde mai multe workshop-uri la care participă personalităţi din lumea muzicii”, a precizat Mircescu pentru BIHOREANUL.

Cu o activitate de peste 25 de ani, timp în care a urcat pe scenele operelor din Berlin, Praga, Dresda, Sofia, Maribor, New York, dar şi din Canada și Japonia, Magdal va discuta, tot online, cu studenţii orădeni.