Orchestra simfonică a Filarmonicii îşi aşteaptă melomanii joi, la ora 19, cu Capriciul italian de Piotr Ilici Ceaikovski, inspirat de atmosfera mediteraneană de carnaval, cu Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16, de Edvard Grieg, o lucrare populară imprimată cu o notă unică şi personală. Seara continuă cu Simfonia a V-a în mi minor, op. 64, tot de Piotr Ilici Ceaikovski, care evocă o închinare deplină în faţa destinului.

Dirijorul invitat César Álvarez a absolvit Conservatorul de Muzică din Oviedo, şi-a continuat studiile de dirijat în Madrid şi s-a aflat la pupitrul a numeroase orchestre renumite. În paralel, predă dirijat la Conservatorul de Stat Murcia, este profesor invitat la Universitatea Vanderbilt, din SUA şi e prim dirijorul orchestei Filarmonicii Tomsk, Rusia.

Solistul invitat Horia Maxim este considerat unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, un muzician afirmat după 1990, care abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist, cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini, în diferite ansambluri camerale. Măiestria sa pianistică a fost apreciată şi în recitaluri şi concerte susţinute în importante săli de concert din lume.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra la sediul Filarmonicii, din strada Moscovei nr. 5, de luni până vineri între orele 11 - 16, precum şi cu o oră înainte de concert.