Odată cu încheierea lucrărilor de renovare exterioară a Catedralei romano-catolice din Parcul Baroc, "drept mulţumire lui Dumnezeu şi tuturor susţinătorilor acestui proiect", Episcopia Romano-Catolică de Oradea, cu susţinerea Primăriei, organizează un eveniment de excepţie: un concert simfonic în aer liber care va include efecte de lumină şi focuri de artificii.

Basilica romano-catolică este cea mai mare biserică în stil baroc din ţară şi din întreaga regiune. Pe platoul din faţa acesteia, luni seară, de la ora 21, va avea loc un concert simfonic în aer liber cu participarea unor muzicieni din Oradea, Arad şi Timişoara.

Programul concertului cuprinde două lucări ale renumitului compozitor Georg Friedrich Händel: Muzica apelor – Suita II, Muzica focurilor de artificii, într-un aranjament care include şi efecte de lumină şi focuri de artificii. Dirijor va fi prof. univ. dr. Walter Kindl.

Publicul meloman este aşteptat în grădina Palatului Baroc. În caz de timp nevaforabil, concertul se va muta în Catedrală.