Melomanii orădeni sunt invitaţi, joi seară, de la ora 19, la un spectacol deosebit de muzică clasică, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii din Oradea. Concertul îi va aduce pe scenă pe dirijorul Romeo Rîmbu, dar şi pe fiul acestuia, violonistul Remus Rîmbu, care va fi solistul spectacolului.

Din program fac parte "Solstiţiu" de A. Pop, "Concert pentru vioară şi orchestră în mi minor" de F. Mendelssohn-Bartholdy şi "Mathis del Maler", de P. Hindemith.

Dirijorul permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea, Romeo Rîmbu, a condus peste 700 de concerte în Europa, SUA, Japonia ori Coreea de Sud la pupitrul unor cunoscute ansambluri simfonice şi în săli prestigioase precum Teatrul Manzoni şi Opera din Roma ori Musikverein din Viena.

Fiul acestuia, Remus Rîmbu, este elev în clasa a XII-a la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, unde studiază vioara. De la şase ani, când a urcat pentru prima oară pe scenă, Remus Rîmbu a susţinut concerte în ţară, dar şi în străinătate, chiar şi în Statele Unite, obţinând şi numeroase premii. Nu este prima oară când cei doi urcă împreună pe scena Filarmonicii din Oradea.