Sala Enescu Bartok este din nou gazda unui concert vocal-simfonic de anvergură, condus de dirijorul permanent Romeo Rîmbu. Astfel, joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat vor răsuna acordurile Uverturii oratoriului Paulus în care F. Mendelssohn-Bartholdy şi-a transpus trăirile, atras fiind de universul religios.

Seara continuă cu Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în La major de F. Liszt, o lucrare ce capătă prin însăşi înfăţişarea temei de bază un caracter de confesiune lirică. A doua parte a programului este rezervată Corului Filarmonicii, care sub bagheta dirilorului Laszloffy Zsolt, va interpreta Recviem pentru cor şi orchestră compus de L. Cherubini. Lucrarea a fost comandată pentru comemorarea executării lui Ludovic al XVI-lea. Premiera a avut loc la catedrala Saint-Denis în 21 ianuarie 1816.

Solist este pianistul Răzvan Dragnea, invitat de altfel la cele două orchestre de prim rang din Bucureşti, Filarmonica George Enescu şi Orchestra Radio, precum şi la majoritatea filarmonicilor din ţară şi străinătate, în Europa, Asia şi în Africa de Sud. Repertoriul său cuprinde majoritatea capodoperelor literaturii pianistice.

Biletele se pot achiziționa la casa de bilete a Filarmonicii. Abonamentele sunt valabile.