Miercuri, 31 mai, între orele 15.30-20.30, iubitorii muzicii sunt invitați în Parcul Libertății să se bucure de concerte de jazz, de muzică clasică, populară sau ușoară, la pian, vioară și alte instrumente de suflat.

În paralel, doritorii pot admira lucrări de artă plastică expuse pe aleile parcului și pot participa, în special copiii, la ateliere interactive de desene pe asfalt.

Evenimentul denumit „Arta ne unește” este un proiect cultural susținut de cursanți ai Școlii de Arte Francisc Hubic, de la compartimentele de muzică, arte plastice și coregrafie.

Scopul programului este acela de a promova în rândul copiilor artele frumoase în cadru natural, dinamic și de a demonstra beneficiile acestora asupra sănătății și stării emoționale, prin efectul pe care îl au prin muzică, pictură, desen sau dans, prin folosirea sunetului, culorii și mișcării, ca mijloace de exprimare.

„Încercăm să convingem ce înseamnă a explora, când decidem să ne deschidem viețile spre frumos și să primim artisticul în noi. Este un mesaj că arta ne poate uimi, emoționa, energiza sau calma, ne poate face să gândim, râde sau tresări, ne ridică întrebări și devenim curioși. În acest an, evenimentul este legat de sărbătorirea zilei de 1 iunie, zi prin care celebrăm copilul din noi”, precizează organizatorii.

Evenimentul „Arta ne unește” începe la ora 16.30 cu concerte și momente artistice susținute de cursanții de la diverse compartimente ale Școlii Francisc Hubic: pian clasic, vioară, muzică ușoară, jazz, chitară, instrumente de suflat, canto popular secțiile română și maghiară, canto muzică ușoară, coordonați de profesorii: Alina Orban, Henrietta Varady, Kati Oszaczky, Liviu Buțiu, Cristi Moldoveanu, Kasa Tamas, Dee Robert, Antonela Buțiu, Aniko Brugos, respectiv Lăcrimioara Deac.

Lucrările de arte plastice care vor putea fi văzute pe aleile parcului au fost realizate de copiii de la secția de arte plastice a aceleiași școli, sub îndrumarea profesoarelor Florentina Sabău și Hollo Kinga.

Copiii care se vor afla miercuri în Parcul Libertății pot participa la un atelier interactiv de desene pe asfalt, dar au și posibilitatea de a descoperi oferta școlii, unde se pot înscrie în funcție de aptitudini și de aprecierea profesorilor prezenți la eveniment.

Organizatorii proiectului cultural „Arta ne unește” sunt: Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al județului Bihor prin Școala de Arte ”Francisc Hubic” și Fundația Comunitară.

Participarea este gratuită, iar, în caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va reprograma.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!