Chiar dacă anul acesta 1 Mai coincide cu Paştele, orădenii sunt invitaţi să opteze pentru tradiţia primei sărbători şi să iasă la mici şi bere în Parcul Bălcescu. Pe 1 şi 2 mai, aici vor fi organizate petreceri cu mici, bere şi muzică populară.

Duminică, spectacolele folclorice vor începe de la ora 15.30 cuprinzând recitaluri date de Bianca Risco, Denisa Laza, Anca Maria Pirtea, Maria Alexandra Secan, Carmen Floroiu, surorile Denisa şi Loredana Ghib, Octavian Blaga şi David Alexandru.

De la ora 17, pe scena din Parcul Bălcescu va intra grupul "Mândră floare de pe Criş", alături de Ansamblul Crişul, coordonatori fiind Angela Bondar şi Cristian Ciontoş. De la ora 18.45 este programat concertul Danei Ionela Jurjuţ, urmat de la ora 19 de unul al lui Cornel Borza, respectiv, de la ora 20, de cel al Ansamblului Auşana (coordonator Silviu Botiş).

Petrecerea va continua şi pe 2 mai, când, de la ora 15, pe scena din Parcul Bălcescu se va juca spectacolul de teatru pentru copii "Visul Magic" al Asociaţiei Culturale Trend Art, urmat de un recital al Grupului Vivere, coordonat de Valeria Mişcuţia.

De la ora 18 va veni din nou rândul muzicii populare, organizatorii programând recitalul "Florile Bihorului", coordonat de Anamaria Gal, urmat  de cele ale Andradei Crăciun, Andrei Corb şi Cristina Kudor. De la ora 19.30, pe scenă va urca Claudiu Borza, în timp ce de la ora 20.30 va cânta Simona Brişcan. Organizatorii evenimentului au pregătit şi un mini parc de distracţii pentru copii.