Într-o atmosferă relaxată, vedetele Festivalului Enjoy Music au anunțat oficial, într-o conferință de presă, a treia ediție a evenimentului, care va debuta în Băile Felix joi, la ora 17, și va cuprinde 3 zile de muzică în parcarea din fața ștrandului Apollo.

Invitație pe note

Nico a lansat invitația pe note, cântând „To God Be the Glory” (video jos), iar Aurelian Temișan a promis distracție și dans odată ce se va afla pe scenă. Alături de ei, Monica Anghel, Luminița Anghel, Andrei Tudor, Zorica Ninković, Ionel Tudor, Marco Brusati și Ovidiu Anton vor face parte din juriu, iar unii dintre ei vor susține și recitaluri.

O noutate a acestei ediții este, pe lângă „marea absentă Paula Seling”, cum a numit-o Temișan, prezența orchestratorului Ionel Tudor, alături de italianul Marco Brusati, producător și compozitor în cadrul Festivalului de la San Remo, dar și de Zorica Ninković, producător muzical din Serbia, membră constantă în jurii ale unor festivaluri internaționale.

Față de edițiile anterioare, între cei 100 de copii rămași în festival după selecția celor 250 de înscriși, de data aceasta, participă și concurenți din Croația, Bulgaria și Republica Moldova.

Premii consistente

Categoriile din concurs sunt în funcție de vârstă, de la 4 la 21 de ani, și de secțiuni: solo, grupuri și creație, iar valoarea totală a premiilor va fi de 10.000 euro.

Premiile se vor acorda în Gala laureaților de sâmbătă, iar pentru fiecare categorie acestea vor fi de câte 1500 lei locul 1, 1000 lei locul II, 600 lei locul III, 200 lei mențiune, câte 2.500 lei sunt alocați Trofeului Junior, pentru copii între 4 și 10 ani, respectiv pentru Trofeul Teenager. Marele trofeu va consta într-o sesiune de compoziție la una dintre cele mai mari case de producție din România, DeMoga Music.

O altă noutate este secțiunea de creație, care „lipsește tot mai mult în ultimul timp din festivalurile românești”, au precizat membrii juriului, subliniind totuși importanța unor astfel de momente, care să fie realizate în echipă completă: textier, compozitor, interpret și aranjor, pentru că este necesară o îmbogățire a repertoriului.

Datorită importanței și unicității secțiunii de creație, trofeul pentru această categorie va fi de 5.000 de lei.

De altfel, concurenții pot fi încurajați și de succesul câștigătorilor celorlalte ediții: Bianca Dan a semnat cu Marius Moga, iar Andrada Pop a scos recent un nou single.

Andrei Tudor a precizat că, în jurizare, se ghidează după fler și urmărește nu atât acuratețea interpretării sau ritmul pieselor, cât emoția și mesajul transmis.

„Nu rămâne decât să zâmbim”

Invitații au avut, pe rând, cuvinte de mulțumire adresate Asociației Enjoy Music și Primăriei Sânmartin, deoarece propunerile lor au fost luate în considerare, față de alte locuri unde organizatorii sunt „scorțoși”.

De altfel, scopul acestui Festival organizat de Enjoy Music este tocmai acela de a descoperi noi voci, „de a fi o pepinieră de artiști importanți, de oameni de marcă”, după cum a punctat moderatoarea discuției Monica Davidescu, cea care va și prezenta evenimentul.

Și primarul Cristian Laza a ținut să spună că „sunt copleșit de emoții. Mă uit în stânga și în dreapta și nu știu ce am făcut să merit”, iar din acest motiv s-a alăturat de la început proiectului.

Conferința de presă s-a încheiat cu precizarea lui Aurelian Temișan: „Dacă e să ne luăm după titlu (n.r. Enjoy Music), nu rămâne decât să zâmbim”.

Nico a lansat o invitație pe note la festivalul Enjoy Music, cântând „To God Be the Glory”:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!