Se apropie stagiunea de vară a concertelor din cadrul Initio, proiect al Filarmonicii de Stat Oradea, care aduce, în lunile august și septembrie, o salbă de invitați importanți și nu mai puțin de 9 concerte, ținute în locuri neconvenționale.

Stagiunea Initio va debuta în seara de 16 august, în Curtea Interioară a Cetății, cu un concert cu muzică din filme celebre. În anii trecuți, publicul s-a bucurat de melodii de pe coloana sonoră a unor filme ca „La vita è bella”, „Cinema Paradiso”, „Avatar” ori „Game of Thrones”.

Tot în curtea Cetății va avea loc și concertul de jazz coral „Night and Day”, susținut de Steve Jazz Trio, în 23 august, alături de Corul Filarmonicii. De asemenea, în 6 septembrie, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va concerta tot în fortăreață, sub bagheta lui Andrej Vesel, tânărul dirijor al Filarmonicii.

Concertul „Pop-simfonic la Catedrală”, din 27 august, va avea loc în Piața Unirii. Conducerea Orchestrei Filarmonicii îi va aparține lui Andrei Tudor, iar protagoniști vor fi Marcel Pavel și Luminița Anghel. Pe scenă alături de ei se va afla și Corul de copii Enjoy Music și alți soliști.

O noutate în orașul de pe Criș vor fi concertele pop-up, în care artiștii Filarmonicii vor veni la o „întâlnire” muzicală cu publicul și îl vor surprinde cu piese clasice cunoscute, în diverse locuri în oraș, cum ar fi Grădina Palatului Baroc, strada și Parcul Libertății, Pasajul Vulturul Negru, piațeta din spatele Teatrului.

Concertele vor avea loc în perioada 16 august – 12 septembrie, iar programul complet poate fi consultat pe site-ul Filarmonicii de Stat. Bilete pentru concertele din Cetate se pot cumpăra, de luni, 22 iulie, la casa de bilete a Filarmonicii orădene și online pe bilete.ro.

Toate celelalte evenimente din cadrul Initio vor fi cu intrare liberă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!