Melomanii sunt aşteptaţi din nou în sala mare a Filarmonicii de Stat Oradea, joi, de la ora 19, la "Medalion Beethoven".

Aşa cum îi sugerează şi denumirea, concertul va cuprinde lucrări ale marelui compozitor, mai precis Uvertura Coriolan, op.62 - scrisă pentru mult mai puţin cunoscuta dramă omonimă a autorului austriac Heinrich Joseph von Collin, şi care a avut o premieră privată în prezenţa prinţului Franz Joseph Maximilian Lobkowitz -, şi Simfonia a III-a "Eroicaˮ, în Mi bemol major, op. 55, o partitură ce ocupă un loc aparte în literatura de specialitate, iniţial dedicată lui Napoleon Bonaparte, după care, din pricina dezamăgirii faţă de împărat, Beethoven i-a închinat-o patronului său, aceluiaşi prinţ Franz Joseph.

Dirijorul concertului, maestrul Romeo Rîmbu, a condus de-a lungul carierei peste 700 de concerte pe scene din Europa, SUA, Asia, a participat şi susţinut numeroase cursuri de perfecţionare, a fost recompensat cu diplome şi premii şi a înregistrat, ca solist, concerte pentru oboi şi orchestră, iar ca dirijor, lucrări simfonice, concertante, vocal-simfonice.

CD-urile cu lucrări de M. Haydn şi W. Pichel au fost cotate cu 4 şi 5 stele în clasamentul criticii de la Londra (BBC Music Magazine- Robert Dearling, February 1994), recomandate ca fiind cele mai reuşite interpretări dintre toate cele existente.