Peste 1.000 de orădeni s-au dus, joi seară, în Cetatea Oradea, pentru a asista, chiar şi pe ploaie, la un spectacol cu mai multe vedete ale folclorului din România, care a durat mai bine de cinci ore.

Echipaţi cu haine groase şi umbrele, primii spectatori au apărut pe platoul din curtea Cetăţii cu o oră mai devreme de cea programată pentru începerea concertului doar pentru a-şi ocupa un loc pe cele peste 500 de scaune pregătite de organizatori în faţa scenei.

Fanilor muzicii populare le-au cântat - de pe o scenă decorată cu două mari steaguri ale României - Ansamblul Nuntaşii Bihorului, Antonela Ferche Buţiu, Ionel Ban, Florin Mariş Hinsu, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Florentina şi Petre Giurgi, Maria Sidea, Nicoleta Voica, Maria Haiduc şi "greii" Florica Zaha, Dumitru Fărcaş, Cristian Pomohaci, Dinu Iancu Sălăjanu şi Nicolae Furdui Iancu.

Soliştii au fost acompaniaţi pe tot parcursul celor cinci ore de spectacol de Orchestra Rapsodia Bihoreană a Şcolii de Arte Francisc Hubic, prezentatoarea evenimentului fiind Iuliana Tudor.

Spectatorii au aplaudat şi au cântat în rând cu soliştii lor preferaţi, dovedind încă o dată că în Oradea concertele folclorice sunt în continuare foarte gustate. De altfel, concertul a fost cel mai popular dintre cele desfăşurate până acum în cadrul Toamnei Orădene.

Potrivit estimărilor făcute de Jandarmi, care asigură ordinea publică la Toamna Orădeană, în total în toate zonele Cetăţii, joi seara, au fost prezente circa 1.500 de persoane.