Concert gratuit de 8 Martie la Filarmonica Oradea, pentru doamne și domnișoare. Evenimentul „Feel the Rhythm”, care va începe la ora 19,  propune un repertoriu inedit, o interpretare sensibilă și plină de virtuozitate a Corului Filarmonicii.

Programul cuprinde lucrări de V. C. Johnson: Bonse Abat, K. Shaw: Celtic Dance, R. Powell: Non nobis domine, S. LaBarr: My Very Own, B. Chilcott: The Lily and the Rose, O. Gjeilo: The Rose și Ave Generosa, E. Whitacre: The Seal Lullaby, L. Jansson: To the Mothers in Brazil: Salve Regina, S. Guillaume: Tchaka, K. Jenkins: Adiemus și Rain Dance.

„Evenimentul va fi unul răsunător, întrucât se va desfășura într-un cadru elegant și va aduce în prim-plan vocea dulce și armonioasă a corului”, transmit organizatorii.

Corul Filarmonicii de Stat Oradea, acompaniat de pianista Teodora Owen-Tonea și percuționiștii orchestrei Filarmonicii Oradea - Alina Trifan, Marius Bulzan, Varga Imre și Cătălin Cioargă - , va interpreta o serie de piese clasice și moderne, care au fost alese special pentru această ocazie.

Dirijorul Zoltán Kocsis-Holper este invitatul concertului „Feel the Rhythm”. Acesta are o vastă experiență în domeniul muzicii corale și a colaborat cu numeroase coruri, în prezent fiind dirijorul permanent al Corului Filarmonicii Kodály din Debrecen, Ungaria.

Maestrul este apreciat pentru abordarea sa inovatoare și pentru interpretările sale pline de energie, pentru abilitatea sa de a comunica și de a inspira artiștii cu care lucrează.

Evenimentul este unul gratuit pentru doamne și domnișoare, pe bază de invitație, care se ridică de la casieria instituției, iar cine dorește să participe la concert trebuie să se grăbească deoarece mai sunt doar puține locuri disponibile. Pentru bărbați, un bilet costă 21 sau 10 lei, în funcție de categorie, și poate fi cumpărat și online.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!