De vineri, melomanii pot urmări online, pe pagina Facebook a Filarmonicii (facebook.com/fila.oradea) şi pe canalul de Youtube (youtube.com/user/FilaOradea), concertul de Crăciun cu lucrări de A. Corelli: Concerto grosso "Pentru noaptea de Crăciun" în sol minor, op. 6 nr. 8, J. Haydn: Concert pentru pian şi orchestră în Re major, HOB XVIII:11 şi J. Rutter: Suită pentru orchestră de coarde.

Jankó Zsolt este dirijorul Filarmonicii de Stat Oradea, al Operei Maghiare din Cluj-Napoca şi dirijor asistent al Orchestrei Festival din Budapesta. A participat la numeroase cursuri de măiestrie, a condus cursurile Orchestrei Facultăţii de Muzică a Universităţii Oradea, a dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Sibiu, Braşov, Cluj, Satu Mare, Craiova, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti, susţine concerte educative pentru tineret, a realizat totodată numeroase spectacole de operă şi balet cu Opera Naţională Română din Cluj şi Opera Maghiară din Cluj.

Solistul concertului de Crăciun, tânărul pianist Balázs Demény, a urmat studiile la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă", Liceul de Muzică "Béla Bartók" din Budapesta, Academia de Muzică "Liszt Ferenc" şi la Academia de Muzică "Hanns Eisler" din Berlin. Câştigător al Premiului I la Competiţiile Internaţionale de Pian "Lagny-sur-Marne", "Île-de-France", "Hans von Bülow", "Carl Filtsch" - Sibiu şi al Premiului II la Concursul Internaţional "Frederic Chopin", Balázs Demény a susţinut recitaluri şi concerte în importante săli şi festivaluri. În 2016 a fost invitat în Japonia, în cadrul 35. Yokohama International Piano Concerts Series.