Pentru al 22-lea an consecutiv, Rock Filarmonica Oradea a comemorat victimele tragediei din 6 august 1945 din Hiroshima, prin concertul "Give peace a chance", organizat sâmbătă seară în curtea noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

Afişul spectacolului a cuprins o sumedenie de artişti locali, dar nu toţi au şi urcat pe scenă. Furtuna care a avut loc în oraş a scurtat programul spectacolului.

Tot din cauza vremii sau pur şi simplu pentru că orădenii şi-au pierdut interesul faţă de eveniment ori tematica sa, numărul spectatorilor a fost mai mic decât în alţi ani. Dacă la ediţii anterioare sute de persoane se adunau la acest spectacol, de data aceasta nici 50 de orădeni nu s-au strâns în curtea Muzeului. Mai bine din jumătate din scaunele pregătite de organizatori au rămas neocupate, semn că nici aceştia nu se aşteptau la un public atât de restrâns.

Totuşi, organizatorii sunt determinaţi să continue tradiţia şi au promis deja că şi anul viitor vor chema artiştii orădeni să cânte pentru pace.