Evenimentul muzical Exuberantia, de joi, de la ora 19, de la Filarmonica de Stat Oradea îl are în prim-plan pe solistul contrabasist Sekaci Antonio, care va interpreta Concert pentru contrabas și orchestră nr. 2 în si minor, scris de Giovanni Bottesini, compozitor, contrabasist și dirijor, cunoscut mai ales pentru contribuția adusă în tehnica contrabasului și supranumit „Paganini al contrabasului”.

O altă lucrare este Simfonia nr. 23 în re minor G517 (op.37 nr.3) de Luigi Boccherini, ale cărui creații scot mai mult în evidență violoncelul.

Seara de joi se va încheia cu Simfonia nr. 4 „Italiana” în La major, op. 90, de F. Mendelssohn Bartholdy, unul dintre cei mai importanți compozitori romantici. Lucrarea a fost inspirată de frumusețea, culorile și atmosfera Italiei, de care compozitorul a fost fascinat.

După cum sugerează și numele evenimentului, programul este unul exuberant. „Piesele simfonice sunt caracterizate prin bogăție de imagini și mijloace de expresie, sunt însuflețite și pot exprima un amalgam de sentimente, aduse peste limita obișnuinței. Doar muzica italiană este cea care poate să abunde în atât de multă vivacitate, expresivitate și sentimente intense”, au transmis organizatorii.

Mihnea Ignat este unul dintre cei mai importanți dirijori români din generația tânără. Născut în anul 1980 la Craiova, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. A fost director muzical la Filarmonica Universității din Alicante, Spania, dirijor colaborator la Orchestra Simfonică Națională din Republica Dominicană și invitat permanent la Opera Națională București. În prezent, Mihnea Ignat este dirijor principal la Opera Națională Română din Timișoara și director muzical la Orchestra Simfonică din Elche, Spania.

Antonio Sekaci s-a născut în anul 1972 și a început studiul contrabasului la vârsta de 10 ani. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a colaborat cu Filarmonica din Würth, Germania, iar în prezent este prim-contrabasist la Filarmonica de Stat din Oradea. Repertoriul său este unul vast și cuprinde lucrări din creația lui Serge Koussevitzky, Carl Ditters von Dittersdorf sau Giovanni Bottesini. Totodată, Antonio Sekaci este și lutier de contrabași, instrumentul utilizat pentru acest concert fiind creație proprie.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!