Poliţiştii au finalizat cercetarea la faţa locului în cazul accidentului mortal produs vineri după amiază pe DN 76, între localităţile Drăgeşti şi Hidişelu de Sus, din zona cabanei Tăşad.

Din datele de până acum, tragedia s-a produs după ce un tânăr şofer al unui autoturism Volkswagen nu a adaptat viteza la condiţiile drum, lovind frontal o altă maşină, de aceeaşi marcă.

"La ora 15.10, pe DN 76, în afara localităţii Hidişelu de Sus, un tânăr de 19 ani din comuna Ceica, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe DN 76, pe direcţia Beiuş - Oradea, într-o curbă periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autorism, condus de un bărbat de 50 de ani din comuna Sânmartin", a explicat vineri seară BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Pasagerii maşinii lovite - şoferul de 50 de ani şi o femeie de 47 de ani, tot din comuna Sânmartin - au murit pe loc, iar pasagerul din dreapta şoferului care a provocat accidentul a fost şi el foarte grav rănit.

Acesta din urmă, un tânăr de 25 de ani, din comuna Ceica, găsit de medici în stop cardio respirator, a fost resuscitat la faţa locului şi transportat ulterior la spital.

Şi tânărul de 19 ani care conducea primul autoturism a ajuns la spital, însă cu leziuni uşoare, în cod galben medical.

"Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene – Serviciul Rutier", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

UPDATE:

Cei doi bărbaţi transportaţi vineri seara la UPU au fost internaţi ulterior pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, aflându-se în stare gravă.

"Una dintre victime (n.r. – tânărul de 25 de ani) a necesitat proceduri de asistare respiratorie la faţa locului, deci nu a fost chiar în stop cardiac. A suferit un traumatism cranian sever. Cealaltă victimă are multiple leziuni în jumătatea inferioară a corpului, la bazin, membre. Amândoi sunt internaţi în stare gravă la Terapie Intensivă", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD.