Excesul de viteză este la originea accidentului din luna iunie în care 18 cetăţeni români şi-au pierdut viaţa după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o prăpastie în Muntenegru, au anunţat procurorii muntenegreni.

Şoferul autocarului "a rulat cu 80 km/h, dublul vitezei maxime autorizate" pe acel segment de drum, a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujici, conform ziarului Vijesti citat de Mediafax.

Grujici nu a oferit alte detalii despre accident. Autocarul românesc, în care erau 47 de persoane, a derapat pe un pod, în zona Zdijelo, a pătruns pe contrasens, a rupt balustrada de protecţie a şoselei şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de aproximativ 40 de metri. Accidentul s-a soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Presa din Muntenegru scria că ancheta autorităţilor muntenegrene a relevat că, în momentul în care autocarul a ieşit dintr-un tunel rutier, carosabilul era umed şi este posibil ca şoferul să fi fost incomodat scurt timp de lumina foarte puternică a soarelui, pierzând controlul asupra vehiculului, în curbă. Anchetatorii au analizat această ipoteză pe baza declaraţiilor supravieţuitorilor şi altor martori.