Licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de lărgire de la două la patru benzi a DN 19 Oradea – Satu Mare la ieșirea din oraș spre Biharia și a DN 79 Oradea – Arad la ieșirea spre Nojorid a stârnit interes mare în rândul firmelor de profil.

Firme și asocieri

Consiliul Județean Bihor a înregistrat 8 oferte în cadrul procedurii de achiziție lansate în luna iunie, din partea unor asocieri și firme:

(1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj,

(2) PORR Construct

(3) Dumexim

(4) Asociere Drum Asfalt și Edildrum Construct

(5) Asociere GP Săgeata Prod și SYLC Con Trans

(6) Asociere Asfamixt și OPR Asfalt

(7) Asociere SC Global Industrial SRL, Dimex-2000 Company și DP Proiect

(8) Asociere Construcții Erbașu, Grafic Trends, Procons Group și Drumuri Orășenești.

Următoarea etapă va consta în evaluarea tehnică și financiară a ofertelor și desemnarea unui câștigător, precizează CJ Bihor într-o informare transmisă luni.

În parteneriat cu CNAIR

DN 19 va fi lărgit la patru benzi pe un tronson de 3,7 km, din dreptul fostului Real II până la intrarea în Biharia, valoarea estimată a lucrărilor fiind cuprinsă între 38,6 și 42,1 milioane lei.

Pentru DN 79, proiectul prevede lărgirea drumului la patru benzi pe o distanță de 1,6 km, între Aeroport, unde va fi amenajat un sens giratoriu, și intersecția cu drumul comunal DC 77 către Livada de Bihor, unde de asemenea va fi amenajat un sens giratoriu (aici se vor intersecta trei drumuri: DN 79, DC 77 spre Livada de Bihor și noul drum județean dintre Oradea și Nojorid, aflat în construcție). Valoarea estimată a lucrărilor pentru acest tronson este cuprinsă între 22,7 și 24,8 milioane lei.

Ambele proiecte sunt derulate în baza unui parteneriat între CJ Bihor și Compania Națională de Autostrăzi – CNAIR, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Transporturi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!