În timp ce un mall organizează o campanie de prezentare a ultimelor trenduri în materie de modă, celălalt aniversează un an de la inaugurare.

Amândouă au pregătit, însă, şi surprize "cu cântec" pentru vizitatori. Doar că, la fel ca anul trecut, sunt tot suprapuse, căci ambele oferă concerte gratuite în aceeaşi seară de duminică, ceea ce-i va obliga pe orădeni să aleagă doar un singur favorit.

Ce se poartă

În octombrie 2011, orădenii erau invitaţi la o avalanşă de evenimente în mall-urile oraşului. Lotus Center, cel mai vizitat din Oradea, organiza pentru a doua oară consecutiv campania "The Pink Days", cu prezentări de modă, dar şi concerte date de Edward Maya & Vika Jigulina, Voltaj şi Guess Who. Coincidenţă sau mai degrabă nu, în acelaşi week-end se deschidea Oradea Shopping City, care îi aducea în faţa publicului pe Smiley şi Loredana.

Istoria se repetă în această toamnă, chiar dacă nu la aceeaşi scară. În perioada 12-18 octombrie, la Lotus Center se va desfăşura ediţia a treia a "The Pink Days", care programează în fiecare zi câte o prezentare de modă. Manechinele agenţiei Graziela Models vor defila în prezentări tematice: "Loud and crazy outfits", pentru femei şi bărbaţi (12 octombrie), "Look sexy at the party", cu ţinute elegante pentru femei (13 octombrie), lenjerie intimă (14 octombrie), "Stand-up gentlemen", cu ţinute bărbăteşti (15 octombrie), "Cute clothing style", cu hăinuţe la modă pentru cei mici (16 octombrie), "Stay warm!", ţinute de iarnă (17 octombrie) şi ţinute office şi elegante în prezentarea "From desk to dinner" (18 octombrie). Prezentările vor avea loc de la ora 19.

Muzică şi fashion

Una dintre atracţiile pentru marele public va fi concertul lui Alex Velea, programat la Lotus pe duminică, 14 octombrie, de la ora 18.30. Solistul se menţine în topuri încă din 2006, când îşi lansa primul album, "Yamasha", iar de atunci a mai lansat hituri precum "Dragoste la prima vedere", "Doar ea", "Secret", "Don't say it's over" ori, vara aceasta, celebra "Dragostea se face-n minim doi", difuzată în heavy-rotation în cluburi şi la radio. Duminică, la centrul comercial va fi o nouă "Noapte a reducerilor", între orele 18 şi 24.

Tot pe 14 octombrie, dar de la ora 12.30, "Profesorul Igor", întruchipat de actorul Igor Lungu, îi va chema pe cei mai mici vizitatori la experimente trăznite în "Laboratorul Piticot", oferta pentru copii fiind completată cu sesiuni de face-painting, modelări de baloane şi, evident, premii surpriză. Ziua următoare, pe 15 octombrie, activităţile pentru copii vor continua de la ora 15 cu un program distractiv şi educativ în acelaşi timp, sub sloganul "Ziua mâinilor curate". Tot luni, de la ora 20, cunoscutul designer Cătălin Botezatu aduce la Oradea colecţia "Toreador", prezentată în premieră astă vară la Fashion Summer Festival, unde unul dintre manechini a fost chiar primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Aniversare cu Akcent

Evenimentele de la Lotus se "încalecă", pe 14 octombrie, cu cele pregătite de Oradea Shopping City la aniversarea unui an de la inaugurare. Pentru duminică, cel mai nou mall din oraş a pregătit o petrecere ce va dura de dimineaţa până seara, sub sloganul "1 an de fun". Ziua Porţilor Deschise Cortina va începe de la ora 10, vizitatorii având promisiunea că vor putea să vizioneze gratuit unele filme de acţiune, comedii şi desene animate, dar şi să joace bowling şi billiard şi să guste din cocktailuri şi tort, tot din partea casei.

Prima aniversare a Oradea Shopping City aduce şi reduceri în magazine şi în cafenele, în timp ce pentru cei mici se pregăteşte un party cu clown şi face-painting. Atracţia va fi, însă, concertul Akcent. Trupa care de-a lungul timpului a reuşit să "prindă" cu melodii precum "French Kiss", "Kylie" şi "Jokero", "That's my name", "My passion" ori "I'm sorry" îşi va începe show-ul de la ora 18, în zona Cortina.

În concluzie, distracţia e asigurată. Mai rămâne de văzut doar în ce direcţie o vor lua orădenii...