Toate asociaţiile de proprietari din Oradea sunt invitate să se înscrie într-un concurs prin care se caută cele mai frumoase spaţii verzi din oraş. Competiţia e organizată de Tuborg România şi Ministerul Mediului, în parteneriat cu Primăria Oradea, graţie faptului că, în luna martie, urbea de pe Crişul Repede a devenit, pentru un an, Capitala Verde a României.

Pentru a se înscrie în concurs, asociaţiile nu trebuie decât să trimită o poză cu spaţiul verde pe adresa de e-mail mircea.stejeran@oradea.ro până cel târziu pe 15 iunie. Un juriu prezidat de primarul municipiului şi din care vor mai face parte reprezentanţi ai autorităţilor de mediu şi ai organizatorilor concursului vor alege cele mai frumoase trei spaţii verzi.

Zona care va fi clasată pe locul 1 va fi premiată cu un foişor de grădină, cea de pe locul 2 cu o maşină de tuns iarba, iar cea de pe locul 3 cu un set de grădinărit. În plus, organizatorii promit şi premii speciale pentru alte spaţii verzi care vor impresiona juriul.

Concursul e doar una din activităţile realizate în Oradea de organizatorii concursului Capitala Verde. Sâmbăta trecută, orădenii au putut să-şi lase dorinţele "verzi" în copacul anume confecţionat în centrul oraşului, iar apoi au dansat şi au cântat cu Grasu' XXL, Ellie White şi trupa ROA la concertul în aer liber organizat pentru sărbătoarea oraşului.