Recent înfiinţat, clubul sportiv de biliard şi snooker Blue Ball Players din Oradea se află în faţa primului eveniment de anvergură pe care-l organizează. Este vorba despre etapa a V-a a Campionatului Naţional de biliard bila 9, zona Ardealul de Nord.

Competiţia, care va reuni la start concurenţi din zona de nord a Ardealului, va avea loc duminică, de la ora 11, la Pool Club, pe Strada Mihail Kogălniceanu nr. 3, unde este şi sediul clubului orădean.

"Suntem la început de drum, ne bucurăm că avem condiţii acum aici, în acest loc, şi cu ajutorul domnilor Czirjak Jozsef şi Ronald Freundlich (coorganizatori) şi sperăm să organizăm cât mai mute turnee în Oradea", a declarat Adrian Oros organizatorul principal al evenimentului şi preşedintele clubului Blue Ball Players.

Primele patru etape ale zonei Ardealul de Nord din actuala ediţie a Campionatului Naţional au avut loc la Satu Mare, unde se află şi cei mai buni sportivi din această zonă.

La etapa din acest week-end de la Oradea şi-au anunţat deja participarea 18 sportivi din Bihor, Satu Mare, Maramureş, Cluj şi Sălaj. Din Oradea vor fi 7 concurenţi, însă principalii favoriţi sunt sătmărenii, care conduc după primele patru etape în clasament. Este vorba despre Olah Gabor, urmat de Gherghely Francisc (ambii din Carei) şi de Cosmin Ardelean din Satu Mare.

Câştigătorul fiecărei etape primeşte 950 puncte, ocupantul locului II, 800 puncte, iar sportivul de pe locul III, 750 puncte.

În total, în ţară, în această fază Campionatul Naţional desfăşoară 8 serii, create pe 8 regiuni geografice, fiecare serie având câte 6 etape. De precizat că pentru zona Ardealul de Nord, şi etapa a VI-a va fi organizată tot la Oradea.

Apoi, după disputarea celor şase etape, primii trei concurenţi din fiecare serie se vor califica la faza finală, care va avea loc la Bucureşti, în luna noiembrie.

Clubul sportiv de biliard şi snooker Blue Ball Players Oradea este afiliat la Federaţia Română de Biliard Pool 2010, o federaţie înfiinţată în urmă cu trei ani.

Partidele din etapa de duminică se vor desfăşura pe şapte mese omologate, foarte bine dotate, care fiecare a costat aproximativ 4.000 de euro. Pentru participare, fiecare concurent trebuie să plătească o taxă de înscriere de 50 de lei, iar premiile de la sfârşit vor fi în bani, diplome şi cupe.

Dacă întrecerile sunt programate de la ora 11, finala este aşteptată să se desfăşoare în jurul orei 19.