Asociaţia Piticot, în parteneriat cu BMW Grup West Premium, Opel West şi OVM Paper, organizează, miercuri, de la ora 18, în Parcul 1 Decembrie, un concurs de desene pe asfalt pentru copii cu vârste între 5 şi 10 ani.

Potrivit organizatorilor, celor mici li se vor da două teme pe marginea cărora să-şi realizeze desenele: "În vacanţă cu maşina de vis" şi "Cel mai frumos Adam", de la marca Opel Adam.

"Primii 20 de copii care vor obţine cel mai bun punctaj vor fi recompensaţi cu premii, valoarea totală a acestora fiind de 2.000 de lei", au menţionat, într-un comunicat, reprezentanţii Asociaţiei Piticot. Concursul se va desfăşura pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, înscrierile făcându-se pe loc.

Concursul este organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru înfiinţarea primului centru de tip respiro din nord-vestul României. Acesta ar urma să fie ridicat în Mădăras. Părinţii şi-ar putea lăsa copii cu dizabilităţi timp de maxim o lună în acest centru, unde ar urma să primească îngrijire de specialitate.