Concursul, la care s-au înscris 29 de tineri din 22 de judeţe ale ţării, se va desfăşura sâmbătă după amiază, de la ora 14.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. "Nici unul dintre participanţi nu are nicio legătură cu modelingul. Competiţia are ca scop egalizarea şanselor persoanelor cu deficienţe de auz şi promovarea frumuseţii şi talentului acestora", a explicat vineri directorul adjunct al Filialei Surzilor Oradea, Angelica Platon.

Evenimentul se desfăşoară la Oradea, după ce anul trecut titlul de Miss Lumea Tăcerii a fost obţinut de o bihoreancă. Bugetul evenimentului se ridică la 13.000 de lei,  majoritatea banilor fiind obţinuţi din sponsorizări. "Mulţumim celor care au fost anul acesta alături de noi, deoarece autorităţile locale nu ne-au acordat niciun sprijin", a ţinut să precizeze Platon.

Concurenţii, care vor sosi vineri la Oradea, vor avea de parcurs patru probe: de autoprezentare, de costume de baie, proba de aptitudini şi de prezentare a unei ţinute de seară.

În concurs s-au înscris 18 fete şi 11 băieţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani, iar Oradea este reprezentată de Luiza Găină, de 20 de ani, Roxana Bodrenciu, de 19 ani, şi Constantin Doru Miron, de 18 ani.

Tânăra desemnată Miss Tăcerea 2010 va reprezenta România în 2011 la concursurile internaţionale Miss Deaf World 2011 şi Miss Deaf Europe 2011.