În organizarea Clubului Sportiv Beach-Volley Transilvania Oradea, în acest sfârşit de săptămână se va desfăşura prima competiţie de volei pe plajă din acest an din Oradea. Este vorba despre Cupa Electrofor, ajunsă la ediţia a III-a.

Întrecerile sunt programate sâmbătă şi duminică la Ştrandul Ioşia, cu începere de la ora 9, şi vor reuni la start sportivi din Oradea, Ştei, Arad şi Cluj.

În concursul masculin, favorite sunt perechile orădene Emil Lung – Dan Borota şi Adrian Holhoş – Moisa Abrudan, cea de-a doua pereche recent întoarsă din Grecia de la Campionatul European.

"Va fi un turneu de pregătire cu cei mai buni jucători de beach-volley din ţară din zona de vest. Mizăm pe participarea a opt echipe la fete şi 12 la băieţi", a declarat Radu Negruţ, directorul tehnic al turneului.

La final, primii clasaţi vor fi răsplătiţi cu diplome, cupe şi chiar cu premii în bani, asigurate de sponsorul competiţiei.

Din păcate, turneul din acest sfârşit de săptămână s-ar putea să fie şi singurul de beach-volley din acest an din Oradea, din lipsă de fonduri.

"Sprijinul sponsorilor este zero, autorităţile sunt pasive, aşa că nu se mai poate vorbi de volei pe plajă la nivel naţional în acest an la Oradea. După ce anul trecut ne-a amăgit cu premiile, acum Consiliul Judeţean nici nu a vrut să audă de ediţia a 19-a a tradiţionalului turneu. În condiţiile date, competiţii oficiale sunt prevăzute la Bucureşti, Mamaia, Buzău sau Sibiu", a declarat Sinka Adam, preşedintele clubului.

Pe de altă parte, cum voleibaliştii întâmpină dificultăţi cu intrarea şi pregătirea la ştrandul Ioşia, cei implicaţi în competiţiile de beach-volley din Oradea preconizează amenajarea unui teren cu nisip în incinta Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul, existând discuţii avansate în acest sens între directorul Dan Matei şi Dan Carţiş, administratorul SC Electrofor.