Postul de city-manager al Oradiei, vacantat în primăvara anului trecut prin demisia consultantului în afaceri Dacian Palladi, a fost scos la concurs imediat după alegerile locale. Noul primar Florin Birta a pus postul la bătaie, deşi, conform noului Cod Administrativ, îşi putea numi direct city-managerul, la fel ca pe consilierii personali, pentru că mandatul acestuia este limitat strict la cel al primarului.

Totuşi, în stil românesc, conducerea municipalităţii a anunţat concursul doar la rubrica de profil de pe portalul Primăriei, dedicată concursurilor, ca să nu fie totuşi prea mare bătaie pe post. Fostul primar Ilie Bolojan îşi dorea această funcţie pentru directorul APTOR, Mihai Jurca, având în vedere talentul organizatoric de care acesta a dat dovadă, dar care acum, după anularea evenimentelor din cauza restricţiilor impuse de noul coronavirus, este neexploatat.

Cum Birta şi-a propus să ducă la bun sfârşit toate planurile lui Bolojan, se pare că va fi un concurs cu final aşteptat...