Intrat, deja, într-un cadru tradiţional Concursul Internaţional de Atelaje de la Oşorhei va avea loc, în weekend, pe păşunea Berkes.

Competiţia se va derula pe parcursul a trei zile, de vineri, 10 august, până duminică, 12 august, şi va însuma trei probe: dresaj, maraton şi obstacole.

Vor lua startul un număr de aproximativ 17-20 atelaje cu doi şi patru cai, din mai multe ţări, printre participanţi numărându-se componenţi ai echipei naţionale de atelaje a României precum şi driveri din TOP 10 mondial, inclusiv campionul mondial en titre Hodi Karoly.

Spectacolul ecvestru debutează vineri, cu concursul de dresaj şi prezentare, ceea ce presupune ca atelajele să evolueze după un program obligatoriu, prestabilit într-un dreptunghi de 40x100 de metri.

Sâmbătă este programată spectaculoasa probă de maraton, cu nu mai puţin de şapte puncte de încercare pentru driveri şi cai, o probă de maximă solicitare, plină de adrenalină.

Clasamentul final va fi întocmit după proba de obstacole, programată duminică, o probă tehnică şi de viteză.

Spectatorii se pot bucura din plin de frumosul spectacol ecvestru de la Oşorhei, având ocazia să admire cai extrem de valoroşi, exemplare cabaline deosebit de frumoase şi spectaculoase, antrenate pentru a participa cu succes la competiţii de mare anvergură. Atelajele participante în competiţie, prezentarea şi sportivitatea conducătorilor de echipaje vor aduce un plus de atractivitate şi spectaculozitate pe parcursul celor trei zile de concurs, au transmis organizatorii.

PROGRAMUL COMPETIŢIEI:

Concursul de dresaj - Vineri, 10 august, ora 11

Concursul de maraton -  Sâmbătă, 11 august, ora 11

Concursul de obstacole -  Duminică, 12 august, ora 11

Locaţia: La circa 700 de metri de ieşirea din Oşorhei înspre Cluj, pe partea dreaptă, imediat după Moara Albastră se găseşte drumul care duce spectatorii exact la pista de concurs, denumită de localnici Păşunea Berkes.